Wat is Dibevo

Dibevo is de belangenbehartiger van de huisdierenbranche. De vereniging zet zich in voor een een gezonde branche waarin vakkennis en vakbekwaamheid van huisdierprofessionals belangrijke pijlers zijn. Ook maakt Dibevo zich sterk voor het welzijn van huisdieren.

Dibevo is bijvoorbeeld een van de initiatiefnemers van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG), een organisatie zonder winstoogmerk die objectieve en betrouwbare informatie geeft over het verantwoord aanschaffen en houden van huisdieren. 

Praktische info over huisdieren

Op de website van het LICG vind je veel praktische informatie over huisdieren. Zoals wat je kunt doen als je huisdier last heeft van allergie, EHBO voor huisdieren, voorkomen van overgewicht en wat je moet regelen voor de huisdieren tijdens een vakantie.

Huisdierenbijsluiters

Huisdierenbijsluiter

Maar het LICG is het meest bekend om zijn inmiddels meer dan 100 huisdierbijsluiters van dieren die in Nederland gehouden mogen worden. In deze bijsluiters vind je alle noodzakelijke basisinformatie over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding maar ook over veel voorkomende ziekten en aandoeningen.

Campagnes

Het LICG voert regelmatig campagne om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld de campagne ‘Minder hondenbeten’ om het aantal bijtincidenten terug te dringen. Maar ook de campagne om het chippen en registreren van honden en katten te stimuleren en de campagne Week van het Huisdier om verantwoord huisdierbezit nog eens speciaal onder de aandacht te brengen.

Spreekbeurten

Wat is er nu leuker dan een spreekbeurt houden over je favoriete huisdier? Op de speciale kids-website van het LICG vind je alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagde spreekbeurt. Van een cavia tot een wandelende tak, en van een baardagame tot een zwaarddrager.

Veel kennis voor een goed advies

Dibevo besteedt bijzonder veel aandacht aan het op peil houden van de kennis van aangesloten ondernemingen. De vereniging organiseert jaarlijks vele trainingen, themabijeenkomsten, kennisdagen en workshops én een vakbeurs waar het grootste deel van de branche elkaar ontmoet en ervaringen uitwisselt.

Algemene voorwaarden

Dierenspeciaalzaken, dierenpensions, trimsalons en hondenuitlaatservices die lid zijn van brancheorganisatie Dibevo moeten zich houden aan de Algemene voorwaarden die de brancheorganisatie heeft opgesteld. Dat betekent dat alle aangesloten leden zich houden aan regels rond o.a. aansprakelijkheid, verantwoordelijkheden, retournering en geschillenbeslechting.

Deze Algemene voorwaarden kun je hier downloaden en inzien.