Diervoeding en hygiëne

Wil jij je huisdier rauw voer geven? Dat is prima, maar het is belangrijk om dat op de juiste manier te doen en je bewust te zijn van de risico’s die daarmee gepaard gaan.

Handen wassen - rauw voer

Rauwe voeders bevatten van nature verschillende bacteriën. Voor gezonde dieren zijn deze bacteriën normaal gesproken niet ziekmakend. Voor mensen – vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand – kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden.

Het is daarom belangrijk om op de juiste manier met rauw voer om te gaan. Op de website feed-raw-right.eu vind je een aantal voorschriften die van belang zijn als je je huisdier rauw voer geeft. Het lijken misschien open deuren, maar hygiëne is voor dit type voer enorm belangrijk. Je kunt de voorschriften ook als PDF downloaden en printen zodat je jezelf er aan blijft herinneren om hygiënisch met het rauwe voer om te gaan.

Om consumenten bewust te maken dat je rauw voer met aandacht moet hanteren, heeft een aantal fabrikanten van rauw voer het Feed-Raw-Right-logo ontwikkeld. Door dat logo word je eraan herinnerd op de juiste manier met rauw voer om te gaan.

Voorschriften

Het woord ‘voorschriften’ klinkt streng, maar het gaat om jouw veiligheid en die van je huisgenoten. De voorschriften zijn te downloaden via de website feed-raw-right.eu

Flyer met voorschriften rauw voer