Zo voorkom je vuurwerkstress bij je huisdier

Vuurwerk: hartstikke mooi natuurlijk, maar voor huisdieren zijn die knallen en hoge tonen een beproeving. De periode rond de jaarwisseling is voor veel dieren daarom erg stressvol. Toch is dat helemaal niet nodig.

Huisdieren en vuurwerk

Belangrijk is dat je huisdier zo min mogelijk stress ervaart. Maar hoe doe je dat? Stress volledig wegnemen in je eigen omgeving is vrij lastig. De vuurwerkknallen zijn nu eenmaal overal rondom je huis te horen.

Dierenpension: baken van rust

Heb je al eens nagedacht om je huisdier een rustig Oud & Nieuw te geven in een dierenpension? Bij de meeste dierenpensions hoor je namelijk weinig tot niets van het vuurwerk en kunnen de dieren rustig aan het nieuwe jaar beginnen. Dierenpensionhouders weten bovendien precies wat ze moeten doen om de dieren zo weinig mogelijk stress te laten ervaren.

Training vooraf

Mocht je er toch voor kiezen om je huisdier thuis te laten, zorg er dan voor dat je je huisdier voorbereid op wat komen gaat. Je kunt stress verminderen door je huisdier vooraf te trainen op harde knallen en onverwachte situaties. Dat vergt wel tijd, rust en energie van jezelf.

Rustgevende producten

Heb je geen tijd om je dier te trainen, maar wil je wel een stressloos begin van het nieuwe jaar? Loop dan eens langs bij een dierenspeciaalzaak. In de dierenspeciaalzaak zijn verschillende middelen van bekende merken te verkrijgen die je huisdier minder stress bezorgen als ze knallen horen. Vraag je dierenspeciaalzaak om advies. Daar zijn ze voor!

Meer weten?

Wil je meer weten over het voorkomen van vuurwerkangst bij huisdieren? Bekijk dan de uitgebreide vuurwerkpagina op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren. Of download de gratis folder over huisdieren en vuurwerk.