Welke effecten heeft de coronacrisis op diergedrag?

Deze tijd van crisis en grote verandering van omstandigheden vraagt veel van mensen, maar ook van dieren. Dat geldt voor nu, maar ook voor het moment dat de huidige maatregelen veranderen of volledig ingetrokken worden: ook dan is er sprake van veranderende levensomstandigheden en moeten ook de dieren daaraan weer wennen.

Kat op tafel

Daarom is het juist nu belangrijk om bestaande kennis met elkaar te delen, en tegelijkertijd meer inzicht te krijgen in hoe dieren omgaan met veranderingen, zodat wij in de toekomst nog beter kunnen zorgen voor onze dieren. Saskia Arndt, hoogleraar diergedrag bij de faculteit Diergeneeskunde, is daarom een enquête gestart om de effecten van het (vaker) thuis zijn op dieren te onderzoeken. Het zou heel mooi zijn als je hieraan wil deelnemen.

Klik hier om de enquête in te vullen

In het verlengde van deze enquête is Vrienden Diergeneeskunde, het goededoelenfonds van de faculteit Diergeneeskunde, het online platform PetTails gestart. Hier kun jij als dierenliefhebber belangrijke kennis opdoen over diergedrag, diergezondheid en dierenwelzijn. Je kunt vragen stellen aan dierenartsen en experts, podcasts beluisteren en er zijn video’s en artikelen te vinden over diergedrag in coronatijd.

PetTails wordt onderhouden door masterstudenten Diergeneeskunde, een nieuwe generatie dierenartsen die klaar staat om in contact te komen met diereneigenaren.

Meld je aan voor PetTails


PetTails