Huisdier gechipt? Mooi, maar klopt het adres nog wel?

Is je huisdier vermist, dan wil je graag dat hij weer thuiskomt. Alleen aan zijn schattige neus, zijn pretoogjes en lange oren weten eventuele vinders niet van wie het dier is. Daarom is het goed om je huisdier te laten chippen én de chip te registreren bij een databank.

Chippen van je huisdier; vergeet niet te registreren

Volgens berekeningen van de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) blijkt dat in 27 % van de gevallen de gegevens van de gechipte honden en katten niet meer te kloppen. Het is zelfs zo dat het huisdier vaak netjes een chip heeft gekregen, maar dat de eigenaar van het dier vergeten is om de chip van het dier te registreren. En dat is zonde. Want als een dier teruggevonden is, dan kan het dus maar zo zijn dat hij alsnog naar het asiel moet, omdat de juiste gegevens van de eigenaar ontbreken.

Heeft je huisdier een chip of ben je van plan om je huisdier te laten chippen, meld de chip en je huisdier dan aan bij een van de databanken. Zorg er altijd voor dat de gegevens in de databank kloppen, zodat jij als baasje te achterhalen bent als je huisdier is weggelopen.

Op de website van Chip je Dier lees je meer over het chippen van je huisdier. Ook kun je meerdere databanken vinden waar je de chip van je huisdier kunt registreren.