The Big Walk: wandelen met je hond en het goede doel steunen

Op 10 april nodigt Hulphond Nederland alle honden en hun baasjes uit om deel te nemen aan The Big Walk 2023, een hondenwandeling op het strand van recreatiegebied Bussloo. Dit is niet alleen genieten voor je hond(en) en jezelf. Door deel te nemen steun je de opleiding en inzet van hulphonden. Tijdens de vorige editie van The Big Walk waren er maar liefst 300 honden en 600 wandelaars op de been.


Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

De opbrengsten van The Big Walk komen volledig ten goede van het opleiden van meer hulphonden, want de organisatiekosten van het wandelevenement zijn voor rekening van de sponsors: Royal Canin, Athlon en P5COM, Petplan en LeisureLands. 

Meedoen?

Met een donatie van €12,50 kun je op 10 april deelnemen. De start vindt plaats bij Strandpaviljoen De Robberskamp. Hier klinkt om 12.00 uur het startsein en kan je kiezen voor een wandeling van 5,5 of 9 kilometer. Er kan tot 13.30 uur gestart worden en beide routes zijn helemaal rolstoeltoegankelijk.