Recordaantal bezoekers voor Animal Event

Animal Event werd bezocht door een recordaantal van 32.550 bezoekers die gezamenlijk meer dan 10.000 honden meebrachten. Daardoor werd het evenement tegelijkertijd een gigantische hondenwandeling. Naast honden waren er onder andere katten, fretten, konijnen, boerderijdieren, paarden, vogels en vissen te zien tijdens de vele presentaties, demonstraties en shows.

Animal Event - 32.550 bezoekers

Publiekslieveling was de 26-jarige Fransman Pierre Fleury, die een spectaculaire show met vrijheidsdressuur van paarden liet zien. De Fransman werd met zijn zes prachtige paarden bekend in de tv show ‘France got Talent’. De jaarlijkse honden-recordpoging was ook dit jaar weer een groot succes, maar liefst 106 honden gaven tegelijkertijd een demonstratie paaldansen.

Animal Event - Pierre Fleury

Animal Event begon negen jaar geleden met 3.500 bezoekers en groeit sindsdien elk jaar. 'Het streven is nu om binnen 4 jaar dit bezoekersaantal te verdubbelen’, aldus organisator Gijs Bartels.

Dierenspeciaalzaak van het Jaar 2015

Tijdens Animal Event vond ook de spannende ontknoping plaats van de verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar 2015’. Doordat deelname in 2 categorieën plaatsvond, zijn er dit keer ook 2 winnaars: Faunaland Paul Meevis uit Weert (categorie tot 200 m2) en De Boer dier & ruiter uit Muiderberg (200 m2 en groter).

Een gedeelde 2e plaats was er voor voor Animals & More uit Arnhem, Faunaland Verstegen uit Huissen, PetsYmotion uit Deurne en Avonturia de Vogelkelder uit Den Haag. Avonturia ontving daarnaast ook de publieksprijs.

De jury bestond dit jaar uit Martin Gaus (ondernemer en hondenexpert), Gert-Wim de Haas (directeur Groenhorst Barneveld), Manon de Kort (Docent HAS Hogeschool) en Rick ter Avest (winnaar ‘Dierenspeciaalzaak van het jaar 2014’).