Simba van troon gestoten in lijst van populairste kattennamen

Huisdierenverzekeraar Petplan voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. Ook in 2022 kozen kattenbaasjes traditiegetrouw voor de bekende namen die al jarenlang in de top 10 staan. Toch is er één groot verschil: niet Simba, maar Luna is dit jaar de populairste kattennaam van Nederland.


Stuivertje wisselen

Inmiddels is het al jaren een nek-aan-nekrace tussen deze twee namen als het gaat om de nummer 1-positie. De top 3-kattennamen wordt afgemaakt door Nala. Daarmee lijkt het dat The Lion King nog steeds een grote inspiratiebron is voor baasjes als het gaat om kattennamen.

Top 10 kattennamen 2022

 1. Luna
 2. Simba
 3. Nala
 4. Pip
 5. Coco
 6. Bella
 7. Max
 8. Lola
 9. Milo
 10. Mia

Top 3 kattennamen katers 2022

 1. Simba
 2. Max
 3. Milo

Top 3 kattennamen poezen 2022

 1. Luna
 2. Nala
 3. Pip

Merkwaardige namen

Niet alle baasjes gaven afgelopen jaar hun kat een traditionele naam. Integendeel zelfs: volgens Petplan maakten merkwaardige namen in 2022 een sterke opmars.

 1. Crypto
 2. Wasabi
 3. Barkie
 4. Sjakert
 5. Berlusconi
 6. Miauwmiauw
 7. Smeagol
 8. Biertje
 9. Kitkat
 10. Bapaootje

Ook kittens worden ziek

Kittens blijven populair in Nederland, maar toch wordt minder dan 5% van deze katten verzekerd. “Veel baasjes verzekeren hun kitten niet omdat ze denken dat een jonge kat niks overkomt”, geeft dierenarts Nienke Mulder van Petplan aan. “Maar juist een kitten is kwetsbaar voor ziektes en ongevallen, en moeten in hun eerste levensjaar vaak naar de dierenarts, met hoge dierenartskosten tot gevolg. Door je kitten op jonge leeftijd te verzekeren, bespaar je waarschijnlijk een hoop geld, vooral in deze dure tijd.”