POESLIEF draait op 4 oktober in de bioscoop

Zoals elk jaar staat 4 oktober in het teken van Dierendag, maar dit jaar staat de kat in het bijzonder centraal. Op zondag 4 oktober stelen namelijk de Nederlandse katten de show in de bioscoopfilm POESLIEF.

POESLIEF de film

De makers van de films De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis slaan opnieuw de handen ineen voor een ode aan onze spinnende vrienden. Nederlands bekendste kat Abatutu, bekend van onder andere De Wilde Stad, roept daarom alle kattenbaasjes van Nederland op om hun leukste, gekste of grappigste kattenvideo’s in te sturen via de Facebookpagina van POESLIEF. POESLIEF is op 4 oktober te zien in bioscopen door heel Nederland.

Leukste kattenvideo

Kattenbaasjes van Nederland let op; vanaf nu kun jij de leukste kattenvideo uploaden via een chatbericht naar de Facebookpagina van POESLIEF. Dit kan tot 15 augustus. Uit alle kattenfilmpjes selecteert een deskundige jury de meest originele, grappige of aandoenlijke filmpjes. Deze zullen te zien zijn in de bioscoopfilm POESLIEF op zondag 4 oktober, vanzelfsprekend van deskundig commentaar voorzien door Abatutu.

Stemmen voor publieksfavoriet

Naast de keuze van de jury wordt ook het publiek gevraagd om te stemmen. De video die op 15 augustus de meeste likes op Facebook heeft verzameld krijgt namelijk een gegarandeerde en prominente plek in de film als publieksfavoriet. Alle inzenders worden genoemd (kat en baasje) op de aftiteling van de film. Ook als je niet bent geselecteerd voor de bioscoopfilm.

Nicolette Kluijver als Abatutu

Abatutu krijgt ook een stem in de film. Niemand minder dan Nicolette Kluijver, groot kattenliefhebber, is te horen in POESLIEF. Nicolette Kluijver over haar rol in POESLIEF: “Ik vind het een hele eer om in de huid te kruipen van de grootste dier-acteur van Nederland. Er gaat een wens in vervulling, ik mag de stem inspreken van mijn held Abatutu.”

Dennis Gerritsen, oprichter van #DARUM, heeft een creatieve bijdrage geleverd aan de teksten van Abatutu. Hij laat Abatutu op humoristische wijze de mensenwereld observeren en becommentariëren.

Locatie Prins Petfoods als decor

Naast #DARUM zal ook Prins Petfoods haar bijdrage aan POESLIEF leveren. Zo zal Prins Petfoods via haar diverse social media kanalen een oproep doen om een leuk of bijzonder kattenfilmpje in te sturen. En de locatie van Prins Petfoods zal het decor zijn van een aantal bijzondere activiteiten voor de inzenders van de leukste of meest bijzondere filmpjes.