Nieuw: de digitale puppykalender

De eerste zes maanden van een hond zijn voor een groot deel bepalend voor de rest van zijn leven. Erg belangrijk dus! Dat betekent werk aan de winkel voor jou als baasje. Je moet zijn gedrag in goede banen leiden, hem socialiseren, zorgen dat hij gezond blijft en uitzoeken hoe je hem het beste kunt verzorgen. Én je wilt hem ook beschermen tegen ziekten en ongelukken. Kortom, er komt veel bij kijken om van de pup een gezonde, sociale en goed opgevoede hond te maken. Maar gelukkig hoef je het niet helemáál alleen te doen. De digitale puppykalender van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) helpt je op weg.


In deze unieke kalender kan je elke week lezen welke ontwikkelingen jouw pup doormaakt. Met tips en adviezen over het gedrag, de opvoeding, de verzorging en medische zaken die op dat moment van belang zijn.

Dus verwacht je binnenkort een pup of heb je een pup tot een half jaar oud? Schrijf je dan in via de website van het LICG. Je ontvangt dan wekelijkse een nieuwsbrief vanaf het moment dat de pup 5 weken oud is totdat hij met 26 weken echt pup-af is.

De wekelijkse nieuwsbrief is bedoeld als ondersteuning voor iedereen die voor het eerst een puppy in huis heeft, maar ook wanneer je al vaker een pup hebt gehad zul je er veel aan hebben. Inzichten en methoden veranderen en zo’n pup in huis blijft een hele belevenis!