Max meest populaire hondennaam

Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg heeft zijn jaarlijkse Honden- & Kattennamen Top 5 bekendgemaakt. Bij de hond blijft Max onverstoorbaar op ‘poleposition’. Max is voor de 3e keer op rij de meest populaire hondennaam van Nederland. In de Kattennamen Top 5 hebben Pip en Luna stuivertje gewisseld, Luna is op dit moment de meest populaire kattennaam.

Hondennaam

Max onverstoorbaar op nummer 1

Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “Ook dit jaar is Max weer nummer één onder hondenbezitters. Inmiddels is Max als hondennaam niet meer weg te denken uit de Top 5. Wij hebben het niet onderzocht, maar hebben wel een sterk vermoeden dat dit met de populariteit van Max Verstappen te maken heeft. Max wordt in de Hondennamen Top 5 gevolgd door Pip, Bella, Bailey en Bo.”

Kattennaam

Einde Tijger-tijdperk

Luna is op dit moment de meest populaire kattennaam van Nederland. Luna heeft met Pip stuivertje gewisseld in de Kattennamen Top 5. Vorig jaar stond Luna nog op twee, nu op één. Tijgertje was vorig jaar al uit de Top 5, inmiddels is Tijgertje ook uit de Top 10 verdwenen. Het Tijger-tijdperk voor de kat lijkt hiermee definitief voorbij. Een opvallende stijger is Nala. De kattennaam, bekend van de Lion King, kwam vorig jaar nieuw de Top 5 binnen en staat dit jaar op drie.

Hondennaam en Kattennaam

Over de Honden- & Kattennamen Top 5

Reaal Dier & Zorg doet sinds 2006 jaarlijks onderzoek naar de populairste honden- en kattennamen. De uitkomsten van het Reaal Dier & Zorg Namenonderzoek zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders. Hierbij is gekeken naar de nieuwe polissen en offerte-aanvragen in de periode juni 2017 – juni 2018.

Jensma: “Eigenaren denken vaak lang en goed na over een passende naam voor hun huisdier. Gelukkig denken steeds meer eigenaren ook na over de medische zorg van hun huisdier. Door het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten, hoeft een eigenaar zich geen zorgen meer te maken over de rekening van de dierenarts. Een prettige zekerheid, voor de eigenaar en voor het huisdier.”