Kom naar de Nederlandse dag van de teckel

Op zaterdag 6 mei organiseert ’t Dierenparadijs Zoetermeer voor de vierde keer de Nederlandse dag van de teckel. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt voor teckelliefhebbers uit binnen- én buitenland.

Teckeldag bij ’t Dierenparadijs in Zoetermeer

Vorig jaar bezochten meer dan 250 teckels met hun baasjes de dierenspeciaalzaak in de Dorpsstraat. Eigenaar Patricia Tjepkema: “Er kwamen zelfs deelnemers uit België en Duitsland die vaak een hele dag in en rond de Dorpsstraat verbleven en enthousiast waren over onze karakteristieke straat.” Dit jaar hebben zich al meer dan 300 teckels aangemeld.

Van teckelstormbaan tot teckelbruiloft

Vast terugkerende items van dit evenement zijn o.a. de teckellunch, het teckelijs, de fotoshoot en natuurlijk de beroemde teckelwandeling. Nieuwe onderdelen dit jaar zijn o.a. de teckelstormbaan en verschillende teckelspellen. Om 15:00 uur zal de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand het eerste teckelhuwelijk van Nederland voltrekken. De teckels Boy en Saartje zullen elkaar het Ja-woord geven (blaffen!) waarna elkaars penningen worden uitgewisseld. Uiteraard dragen Boy en Saartje een speciale trouwoutfit voor deze gelegenheid.

Ook voor mensen die geen teckel hebben

Ook voor mensen die zelf geen teckel hebben, is de dag de leuk om te bezoeken, zo stelt Patricia. “Dit jaar hebben we de beroemde Fiepbus naar de Dorpsstraat gehaald. De bus is vernoemd naar Fiep Westendorp, de illustrator van de wereldberoemde teckel Takkie uit de verhalen van Jip en Janneke. In deze Engelse dubbeldekker die is voorzien van alle karakters uit de verhalen van Fiep, kunnen kinderen verschillende activiteiten doen zoals leuke spelletjes of tekenen.”

Meer informatie

De Nederlandse dag van de teckel duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de speciale Facebook-pagina.