Kinderen begeleiden bij het afscheid van een (huis)dier

Recentelijk was het nog op het Jeugdjournaal: kinderen en het afscheid van een huisdier. Vaak is dit een eerste kennismaking met de dood en veel mensen weten niet goed hoe ze een kind hiermee kunnen begeleiden. Daarom organiseert Betty Heideman, verhalenverteller en houder van een opvang voor oude en gehandicapte honden, een workshop waarin ze met empathie en inleving vertelt over het verlies van een huisdier.

Afscheid van huisdier

Impact verlies van huisdier voor een kind

Wanneer een kind van ons leert wat verlies inhoudt en hoe hiermee om te gaan, kan dit een steun zijn voor een verlies van een familielid of vriend in later leven. Voor een kind kan het verlies van een huisdier veel moeilijker te accepteren zijn dan het verlies van bijvoorbeeld een verre oom of tante die ze zelden zagen. Een juiste reactie en begeleiding is dan ook van groot belang voor de verwerking. Tijdens de workshop besteed Heideman aandacht aan het herkennen van rouw, het proces rondom het overlijden van een dier, de rouwverwerking en diverse andere relevante onderwerpen. 

Hond dood

Voor wie

De workshop is geschikt voor ouders, leerkrachten, dierenarts(assistenten) en iedereen die beroepsmatig of privé met dieren en/of kinderen te maken krijgt.

Locatie, datum en tijd

De workshop vindt plaats op 13 mei 2018 in het Cultuurhuis te Heerlen van 14:00 tot 16:30 uur. De kosten bedragen 12 euro per persoon. Andere locaties volgen later dit jaar.

Meer informatie en aanmelden

Op de website van Paws of Silence staat alle informatie over de inhoud van de workshop en je kunt je daar aanmelden. Aanmelden kan ook per mail.