Juni chipmaand: oproep aan alle (nieuwe) katteneigenaren

Zoals ieder jaar vraagt het LICG ook dit jaar in de maand juni aandacht voor het chippen en registreren van huisdieren. Het LICG wijst daarbij vooral op het belang van tijdige en juiste registratie. Dit jaar is dat zeker belangrijk, want er zijn veel huisdieren bijgekomen in ons land. Een groot deel daarvan blijft thuis tijdens de aankomende vakantieperiode terwijl de baasjes op vakantie gaan. Juist in deze periode blijken veel eigenaren hun huisdier als vermist op te geven.


Als het goed is zijn alle honden gechipt en geregistreerd op naam van de nieuwe eigenaar, want dat is verplicht. Voor katten is chippen en registreren niet verplicht, maar wel heel verstandig. Daarom doet het LICG dit jaar een oproep aan alle nieuwe katteneigenaren en natuurlijk ook aan alle kattenbezitters die er nog niet aan toe zijn gekomen: “Laat je dier chippen en zorg voor een goede registratie bij één van de databanken”.

Belang van juiste registratie

Als het dier zoekt raakt en gevonden wordt, kunnen dierenartsen, asielmedewerkers of mensen van de dierenambulance met een reader het nummer van de chip uitlezen. Als dit nummer juist geregistreerd staat kan contact met de eigenaar worden opgenomen. Het dier hoeft dan niet onnodig lang in een opvang te verblijven en men loopt niet het risico dat het dier bij een ander geplaatst wordt. Het chippen voorkomt veel leed voor zowel het dier als de eigenaar.

Chipmaand acties

Er zijn mensen die chippen en registreren te duur vinden. Maar wat is het je waard om je huisdier niet kwijt te raken? Elk jaar raken er weer veel katten zoek en helaas kan nog steeds een groot deel ervan niet bij de eigenaar terugbezorgd worden. Dus maak een afspraak met de dierenarts en laat je dier chippen. Veel dierenartspraktijken en asielen geven tijdens de Juni Chipmaand korting op het chippen of zij voeren andere acties. Check of er een dierenarts is jouw buurt mee doet maak een afspraak!

Zorg vervolgens ook voor een goede registratie van de chip. Op de website chipjedier.nl lees je bij welke databanken dat mogelijk is.