Huisdieren zijn onderdeel van het gezin… Of toch niet?

Volgens een onderzoek van marktonderzoekbureau GFK bezitten 3 op de 5 gezinnen huisdieren. Maar welke plaats hebben onze harige, gevederde of geschubde vrienden nu in onze harten veroverd? Zijn huisdieren werkelijk gezinsleden? Om op deze vragen een antwoord te krijgen, zette Beaphar een verrassend experiment op poten.

Beaphar - sociaal experiment

Beaphar stelde 4 gezinnen uit 4 verschillende Europese landen op de proef. Zonder het van elkaar te weten, werden ouders en kinderen in aparte ruimtes getest. Beaphar stelde hen dezelfde vraag: ‘Hoe ziet jouw gezin eruit?’ De uitspraken van de ouders en de tekeningen van de kinderen waren erg verschillend…en dat opende de ogen van de ouders.

Hebben kinderen meer inzicht en een betere intuïtie als het aankomt op wat écht telt in de hechting van een gezin? Bekijk de onderstaande video en oordeel vooral zelf!


Zoals je kunt zien in de video zijn de antwoorden van de kinderen en de ouders enorm verschillend, waarbij duidelijk de verbijstering te zien is bij de kinderen na het horen van de antwoorden van hun ouders. De reactie van de kinderen sluit daarbij precies aan bij de nieuwe slogan van Beaphar: Because pets are family too. Een mooi experiment!