Hondenwandeling ‘Hart voor Kanker’ in Renesse

Op zondag 1 oktober organiseert het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) de Hondenwandeling ‘Hart voor Kanker’. Deze derde editie staat net als de vorige edities in het teken van de strijd tegen kanker bij dieren. Naast de wandeling is er een middagvullend programma op het strand van Renesse bij Strandrestaurant Our Seaside. De opbrengsten van deze dag gaat naar het NKFD.

Hondenwandeling 'Hart voor Kanker'

Programma

Op 1 oktober kunnen baas en hond tussen 11.00 en 15.00 uur deelnemen aan de Hondenwandeling “Hart voor Kanker”. Er zijn 2 routes, één van 1km en 5km. De routes zijn voor alle honden te lopen, zowel jong als oud. Bij de finish krijgen alle honden een bijzondere penning in de vorm van het ‘hart voor kanker’. Aanmelden voor de wandeling kan nu al via www.hondenwandelingtegenkanker.nl. Daarnaast is het een dag vol activiteiten, demonstraties en lekker eten voor hond en baas bij Strandrestaurant Our Seaside in Renesse.

Hondenwandeling op het strand in Renesse

Herdenking Johan de Vos

Oprichter en voorzitter van het NKFD, drs Johan de Vos, is afgelopen april onverwachts overleden. Johan was een zeer gewaardeerd en bijzonder persoon voor velen. Met het heengaan van Johan verliest de dierenwereld een van de belangrijkste voorvechters voor het bestrijden van kanker bij dieren. Tijdens de Hondenwandeling "Hart voor Kanker" op zondag 1 oktober wordt er in samenwerking met Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen een herdenking georganiseerd voor Johan.

NKFD-logoNKFD

Een op de drie gezelschapsdieren krijgt te maken met kanker. De gevolgen voor het dier en het gezin kunnen een behoorlijke impact hebben. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Meer informatie over het NKFD is te vinden op www.nkfd.nl.