Happy Dog Hondenweekend in Wouwse Plantage

Het Happy Dog Hondenweekend komt terug. De tweede editie van dit succesvolle evenement voor hond en baas vindt plaats in het weekend van 1 en 2 juli 2023. Kringgroep De Plantage organiseert in samenwerking met de Duitse Herder Rasclub Nederland op zaterdag én zondag activiteiten, demonstraties en workshops voor alle hondenrassen in Wouwse Plantage, schuin tegenover Dierenpension Hoevekestijn.


Arian Tak, voorzitter Kringgroep De Plantage: “Vorig jaar organiseerden we in de zomer het hondenweekend ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van onze club. Dat is de leden én bezoekers zo goed bevallen dat we besloten opnieuw een mooi en compleet programma voor hondenliefhebbers op poten te zetten.”

Agilitywedstrijd

De mooiste Duitse Herdershonden van Nederland zijn aanwezig. Zij nemen deel aan de Kampioenschapsclubmatch (KCM) georganiseerd door Duitse Herder Rasclub Nederland (DHRN). Ook is er een officiële agilitywedstrijd tijdens het hondenweekend waarbij alles draait om de samenwerking tussen hond en baas.

Succesnummers in herhaling

Succesnummers van de eerste editie zoals het grote Happy Dog Hondendiner en de Snelste hond van Roosendaal gaan tijdens het hondenweekend uiteraard in de herhaling. In twee categorieën strijden honden op beide dagen om de titel Snelste hond van de gemeente Roosendaal over een afstand van 60 meter. De hond die het parcours het snelst aflegt, wordt beloond met de titel en wint een mooi prijzenpakket.

Workshops en demonstraties

Het weekend bestaat verder uit verschillende demonstraties en workshops. Zo geeft MCR Breda een demo mondioring met onderdelen als gehoorzaamheid en springen en zal Kelly Albers een demonstratie en workshop geven van obedience, een intensieve hondensport.

Ook Dogs in Touch uit Bergen op Zoom haalt alles uit de kast met een workshop Apenkooien; balans- en snuffelwerk voor honden. Tot slot staat er detectie en dockdiving op het programma.

Ook wordt er een hondenwandeling uitgezet rondom de Wouwse Plantage door Zorgboerderij Power to Get Up en is er een parcours van HappyDogSurvival met verschillende hindernissen voor hond en baas.

Het complete programma is te vinden op hondenweekend.nl.