Golden Retriever Jayden Mooiste Hond van Nederland 2020

Een heugelijke dag voor hond Jayden van baasje Harald Janssen uit de provincie Limburg. Jayden is vandaag verkozen tot ‘Mooiste Hond van Nederland’ 2020, een initiatief van Animal Event en Farm Food Hondenvoeding. De Golden Retriever werd uit bijna 4.000 inschrijvingen verkozen tot mooiste viervoeter.


Volgens het juryrapport viel Jayden op door de combinatie tussen zijn mooie bouw, interactie met zijn baas, maar vooral het plezier in zijn geweldige hondenleven.

Online variant

Na het succes van afgelopen jaren, werd er ook dit jaar een zoektocht gestart naar de Mooiste Hond van Nederland. De uiteindelijke bekendmaking van de Mooiste Hond-verkiezing was gepland als live onderdeel op het jaarlijks publieksevenement voor dierenliefhebbers, Animal Event. Helaas kon dit vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet plaatsvinden, daarom werd overgeschakeld naar een online-vorm.

Finale filmpjes

Genomineerde honden maakten kans op de gemeente- en/of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Tienduizenden online stemmen werden uitgebracht voor de vierde editie. De 12 provinciewinnaars werden uitgenodigd een filmpje toe te sturen voor de finale, waarin ze lieten zien waarom hún hond de mooiste is.

Deze filmpjes zijn beoordeeld door de vakjury, bestaande uit: Sharon van Dijk en Annelie de Jonge vanuit Farm Food, Susanne Pronk, eigenaresse van Pronk’s Dogshop, Joke Nijhuis, keurmeester en hondenliefhebber en Margreet Oude Avenhuis, eigenaresse Balou, winnaar ‘Mooiste Hond 2019’.

Jayden unanieme winnaar

De jury beoordeelde de inzendingen op interactie, contact en plezier tussen hond en baas. “Alle finalisten hebben ontzettend hun best gedaan een goed en mooi filmpje toe te sturen van hún mooiste hond, zo vindt de jury. “Jayden van baasje Harald Janssen uit Susteren (Limburg): wat een fantastische hond! We waren hierin unaniem, deze hond heeft alles wat we zoeken in de Mooiste Hond van Nederland.”


“Een verdiende tweede plek is er voor Aoife van baasje Rebecca de Kort uit Lelystad. Veel lof voor deze Dwergkees en de interactie met het baasje, gewoon een hondje waar je heel blij van wordt.

Rayco van baasje Daisy Bouland uit Onderdendam maakt de top drie compleet. Deze Duitse Dog is heel sociaal naar zowel mensen als honden, echt een grote vriendelijke reus!”, aldus de jury.