Een zorgeloze zomer voor je huisdier

Heb je een huisdier en neem je hem mee op vakantie? Dan zijn er wettelijke regels waar je je aan moet houden. Los daarvan kun je je afvragen of je je dier plezier doet met de vakantie. Katten hechten aan hun vertrouwde omgeving, en honden zijn niet altijd blij met een lange autorit of warm weer.

Hond op vakantie


Bedenk daarom goed of je je huisdier mee moet nemen op vakantie of beter thuis kunt laten met goede zorg. 

Tips om je te helpen beslissen

  • Reiscomfort: Bedenk of je huisdier de reis aankan zonder stress. Zorg dat de reis niet te lang is, je de geschikte reisbox hebt, en dat je je dier tussendoor kunt uitlaten.
  • Accommodatie: Check van tevoren of je huisdier toegestaan is op je vakantieadres. En of alles wat je huisdier nodig heeft aanwezig is.
  • Weer: Houd er rekening mee dat je dier goed kan tegen de weersomstandigheden op de bestemming.
  • Verzorging: Net als thuis heeft je huisdier voldoende tijd en aandacht nodig.
  • Oppas: Zorg voor een fijne plek voor je dier als het niet meegaat op vakantie. Bijvoorbeeld een logeeradres in een dierenpension.

Meer weten? Check deze links:

Dieren meenemen van vakantie

Ben je op vakantie en wil je graag een zwerfdier adopteren? Doe dit niet zomaar, want er komt veel bij kijken. Voordat je beslist, moet je weten welke uitdagingen er zijn op het gebied van dierenwelzijn. Ook zijn er regels waar je je aan moet houden. Je mag namelijk niet elk dier meenemen. En sommige dieren moet je vaccineren en registreren.

Meer weten? Lees dan verder op deze website.