Duitse dierentrainster Anne Krüger hoofdact Animal Event

Op 28, 29 en 30 april is Animal Event voor de elfde keer bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De hoofdact wordt ingevuld door de Duitse dierentrainster Anne Krüger. Samen met haar honden, paarden en eenden verzorgt ze elke dag een afsluitende show van wereldformaat.

Animal Event 28, 29 en 30 april 2017
 

Verkiezing: Mooiste Hond van Nederland

Er zijn honderden shows, clinics, workshops en een belangrijke verkiezing: op zondag 30 april wordt de mooiste hond van Nederland verkozen. Voor elke dierenliefhebber is er iets te beleven op Animal Event. Huisdieren, boerderijdieren, kleine (knaag)dieren en ook de wilde dieren van het naastgelegen Safaripark staan tot de beschikking van de bezoekers.

Animal Event na elf jaar volwassen

De organisatie van Animal Event, Academy Bartels in Hooge Mierde, concludeert dat Animal Event na elf edities volwassen geworden is. “Het niveau van de dierenbranche verbetert. Bedrijven werken gezamenlijk aan professionalisering van de markt. Een direct gevolg daarvan is dat het niveau van Animal Event steeds hoger wordt. Animal Event groeit daardoor uit tot een evenement met landelijke bekendheid,” aldus organisator Gijs Bartels.

Educatie

Animal Event heeft een educatief karakter. Zo geeft hondencoach Arvid van Putten een clinic over hondentaal, interessant voor iedereen die wel eens met een hond te maken heeft. Hondenbezitters mogen hun hond meenemen en kunnen samen met hun viervoeter tientallen workshops volgen. Ze mogen onbeperkt vragen stellen aan experts als Martin Gaus. Vanuit de hippische wereld geven YouTube vloggers Feline de Jonge en Joyce de Vos clinics met hun paarden. Konijnengedragsdeskundige Bernice Muntz vertelt alles over de verzorging van kleine (huis)dieren in Smallworld en legt uit hoe je je cavia vijf kunstjes kunt leren. Kattengedragsdeskundigen Sonja van Leeuwen, Maggie Ruitenberg en Adriënne van ‘t Wout geven voorlichting over katten. Het thema van het Boerderij Plein is dit jaar melk: waar komt melk vandaan en wat kun je er allemaal van maken? En dat is nog maar een greep uit de het programma dat in totaal zo’n 500 onderdelen bevat. Het gehele programma is te zien op de website van Animal Event.