Diergedragstherapeuten met Dierbaar-keurmerk op Huisdierenspecialist.nl

Het enige echte Dierbaar-keurmerk voor de huisdierenbranche floreert volop. Er wordt stevig getimmerd aan een netwerk van professionals die voor de consument te herkennen zijn aan het bekende logo. En er is belangrijk nieuws te melden, want er ligt uitbreiding in het verschiet. De voormalige Certipet-accreditatie voor diergedragstherapeuten wordt namelijk per 1 september ondergebracht bij Dierbaar.

Certipet wordt Dierbaar


Net zoals bij dierenpensions, dierenspeciaalzaken en tuincentra, is er ook onder diergedragstherapeuten behoefte aan een duidelijk onderscheid tussen professionals en ‘would be’-specialisten. En dat niet zonder reden. Wat diereigenaren vaak niet weten is dat gedragsproblemen bij huisdieren kunnen leiden tot grote problemen met dierenwelzijn. En dat wil uiteindelijk niemand.

Van Certipet naar Dierbaar

Op dit moment zijn 20 actieve en professionele diergedragstherapeuten te herkennen aan het Certipet-logo, maar daar komt dus per 1 september 2021 verandering in. In het jaar dat Stichting Certipet haar 10-jarige jubileum viert, hebben de bestuursleden besloten hun ‘kindje’ over te dragen aan Dierbaar. Dat betekent niet dat er iets aan de criteria of manier van beoordelen  verandert, maar dat de accreditatie vanaf september 2021 onder de vlag van Dierbaar plaatsvindt en de professionele diergedragstherapeut als zodanig te herkennen is.

Daarmee is het hulpbehoevende dier en zijn eigenaar aan het juiste adres en kunnen zij met goede adviezen en begeleiding in vele gevallen weer plezier aan elkaar beleven.

Om welke therapeuten gaat het?

De gecertificeerde diergedragstherapeuten zijn vanaf nu ook te vinden in de zoekmachine van Huisdierenspecialist.nl