DierenFilmFestival: een festival over dieren én mensen

Op zaterdag 3 oktober 2015 vindt de tweede editie van het DierenFilmFestival plaats in Filmhuis Den Haag: een festival over dieren én mensen.

Filmstill

Dit jaar staat het filmfestival in het teken van ‘Man’s Best Friend’. Voor veel mensen is dit de hond, maar ook veel andere dieren beschouwen we als ‘vrienden’, zoals katten, konijnen, vogels en paarden. Honden en katten hebben zelfs de status van gezinslid.

FilmposterHoe gaan we met onze vrienden om? Hoe ervaren zij het? En waarom behandelen we niet álle dieren als vrienden? Waarom gaan we met kippen, varkens en koeien anders om? Is dat terecht? Zouden we niet alle dieren als 'vrienden' moeten behandelen?

Honden in de hoofdrol

Het DierenFilmFestival toont dit jaar een aantal films waarin vooral honden een hoofdrol spelen, in allerlei rollen. Van zwerfhond in de film White God tot jachthond in de film Febrero en van gevangenishond in de film Dogs on the Inside tot copiloot in een zijspan in de film Sit Stay Ride.

Verder komen ook duiven, paarden en de dieren in de voedselindustrie aan bod in de films Flying Home, The Perfect Horse en The Ghosts in our Machine. Voor de kinderen zijn er kinderfilms – Belle et Sebastien en Zarafa. Speciaal voor dit filmfestival worden twee korte films vertoond die in de Haagse regio zijn opgenomen. Alle films nodigen uit tot nadenken over hoe we met dieren omgaan.

Jan Decleir

Naast de films kunnen bezoekers genieten van interessante lezingen, een pop-up museum, een boekenhoek én een sneak preview van de Haagse dierenkunstwandeling. Voorafgaand aan het filmfestival is er een filmwedstrijd getiteld ‘Dierenvrienden’. De leukste inzendingen worden vertoond bij de opening van het festival.

Het Dierenmuseum

Het DierenFilmFestival is een initiatief van Het Dierenmuseum, hét virtuele museum waar alles te vinden is over de relatie tussen mens en dier. Op de website dierenfilmfestival.nl vind je meer informatie over het festival.

Filmstill