Dierenbescherming organiseert nieuw event: de Dog Fun Run

De Dierenbescherming organiseert op 15 september een nieuw event voor honden en hun baasje: de Dog Fun Run. Het evenement staat in het teken van leuk en actief bezig zijn met je hond. Heel belangrijk voor gezondheid en welzijn van het dier.


Tijdens de Dog Fun Run leggen honden en baasjes een parcours met hindernissen en behendigheidsspelletjes af. De deelnemers kunnen zich laten sponsoren. De opbrengst komt ten goede aan honden in dierenopvangcentra. Voor hen worden trainings- en speelmaterialen gekocht en hondenspeelvelden ingericht. Inschrijven kan vanaf vandaag.

Waar en Wanneer

Op 15 september zijn op het Stadslandgoed De Kemphaan in Almere parcours uitgezet vol leuke en uitdagende hindernissen en behendigheidsspelletjes. Voor kleine honden 2 kilometer en grotere honden 4 kilometer. Het is geen wedstrijd, maar gaat om samen plezier maken.

Have fun: doe mee aan de Dog Fun Run

Helaas hebben we het allemaal druk waardoor tijd voor de hond er nog wel eens bij inschiet. De gevolgen voor de hond moeten niet onderschat worden. Ze worden veel te dik, raken gefrustreerd en worden ongehoorzaam omdat ze hun energie niet kwijt kunnen. Dat moet anders en daarom wil de Dierenbescherming hondeneigenaren stimuleren om meer te doen met hun hond. Nu eens niet via een voorlichtingscampagne, maar met een evenement: de Dog Fun Run. Over boomstammen, door een tunnel, ballenbak of modderpoel, honden zijn er gek op. Nog meer als de baas enthousiast meedoet. Dat is precies waar de Dog Fun Run om gaat. Have fun, doe mee aan de Dog Fun Run!

Help honden in het asiel

Naast zelf actief met hun hond bezig zijn, kunnen deelnemers aan de Dog Fun Run zich laten sponsoren en zo geld inzamelen voor honden zonder baasje. Honden in de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Voor hen is beweging, uitdaging en plezier extra belangrijk. Om fit te blijven, problemen tijdens hun verblijf te verkleinen en voor revalidatie na medische zorg. Het is noodzakelijk voor hun gezondheid en welzijn, maar vergroot ook hun kans om snel een nieuw thuis te vinden. Een fitte, gezonde hond is een blije hond en daardoor aantrekkelijker voor mensen die een hond willen adopteren. Op de website van het evenement kunnen hondenbaasjes zich inschrijven, meer informatie vinden en sponsoren werven.

Veranderende samenleving best lastig voor honden

Wij mensen vragen nogal wat van onze trouwe viervoeters. Binnen een mensenleven is ons beeld en onze verwachting van de hond totaal veranderd, van werkdier naar gezelschapsdier. De meeste hondenrassen die we kennen zijn voor een specifieke taak gefokt. Denk aan schapen drijven, waken, jagen en zelfs dragen en trekken. Anno nu verwachten we vooral gezelschap, spelen en troost van onze hond, maar ook moet het dier zich aanpassen aan onze veranderde maatschappij. Het moet met veel minder ruimte genoegen nemen, sociaal naar mens en dier zijn, alleen thuis kunnen blijven en niet blaffen vanwege de buren. Toch zit dat werken nog in het DNA van de hond, voldoende uitdaging en beweging zijn dan ook essentieel voor de gezondheid en het welzijn van het dier.

Op de website van Dog Fun Run lees je meer informatie en kun jij je inschrijven.