Animal Event presenteert hondenrecordpoging: houdoe!

De organisatie van Animal Event hoopt met behulp van de duizenden bezoekers en hun honden dit jaar een nieuw record neer te zetten, het record ‘houdoe zwaaien’. Dit record is op de laatste dag van Animal Event, zondag 30 april, onder leiding van hondeninstructeur Peter Beekman. Animal Event roept iedereen met een hond op mee te doen.

Op www.animal-event.nl staat een stappenplan waarmee deelnemers thuis aan de slag kunnen gaan zodat hun hond tijdig het kunstje beheerst.

Houdoe zwaaien
 

Achtste recordpoging

Animal Event is al zeven jaar het decor van verschillende hondenrecords. Zo gaven in 2015 maar liefst 106 honden tegelijkertijd een demonstratie paaldansen. Een opvallend record in de afgelopen zeven jaar was ‘Kontje hoog, kontje laag’, een oefening hondengym op een ton waarbij honden hun billen in de lucht staken. Bij het record ‘Punthoofd’ stopten de honden hun snuit in een pylon en bij ‘Hoepel op’ deden de honden een kunstje met een hoepel. Vorig jaar was het record ‘Bij de wilde beesten af’. Op Animal Event komen jaarlijks ruim 30.000 bezoekers af en zij nemen in totaal zo’n 10.000 honden mee.

Verkiezing Mooiste hond van Nederland

Op 28, 29 en 30 april wordt Animal Event voor de elfde keer gehouden bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De hoofdact wordt ingevuld door de Duitse dierentrainster Anne Krüger. Samen met haar honden, paarden en eenden verzorgt ze elke dag een afsluitende show van wereldformaat. Er zijn honderden shows, clinics, workshops en een belangrijke verkiezing: op zondag 30 april wordt ook de mooiste hond van Nederland verkozen.

Voor elke dierenliefhebber is er iets te beleven op Animal Event. Huisdieren, boerderijdieren, kleine (knaag)dieren en ook de wilde dieren van het naastgelegen Safaripark zijn tijdens deze dagen te bezichtigen door de bezoekers.