Hondenwandeling ‘Hart voor Kanker’ bij Kasteel Amerongen

Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) organiseert in samenwerking met Kasteel Amerongen op zondag 6 oktober de Hondenwandeling ‘Hart voor Kanker’. Het evenement staat in het teken van de strijd tegen kanker bij dieren. De opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan kankerbestrijding bij dieren.

Hondenwandeling

De start van de wandeling is nabij Kasteel Amerongen. Dit jaar wandelen de deelnemers 5 kilometer via de uiterwaarden, het knusse bos en de authentieke kasteeltuin. Onderweg is de mogelijkheid tot het drinken van een kop koffie met iets lekkers voor baas en hond. Daarnaast zijn er diverse informatieve stands, waaronder een stand van het NKFD.  

Dit jaar is de vierde editie van de hondenwandeling. De voorgaande edities vonden plaats op het strand van Renesse in Zeeland. Honderden wandelaars namen toen deel aan de wandeling. Wil je ook meelopen? Schrijf je dan in via de website hondenwandelingtegenkanker.nl.

Hondenwandeling

Kanker bij dieren

Op dit moment krijgen ongeveer 30% van alle honden en katten te maken met kanker. Dit gebeurt net als bij mensen vaak op oudere leeftijd. Naast ouderdom spelen ook omgevingsfactoren (bijvoorbeeld meeroken), hormonen en erfelijke factoren een rol bij het ontstaan van kanker.

Hondenwandeling

De diagnose kanker heeft een grote impact op het huisdier, maar ook op het gezin. Bij honden boven de 10 jaar is kanker helaas de belangrijkste oorzaak van overlijden. Dit is voor het NKFD een van de beweegredenen om ‘kanker bij dieren de baas te worden’.

Wat doet het NKFD?

Het NKFD is een CBF erkend goed doel. De stichting is in 2002 opgericht door dierenarts-oncoloog Johan de Vos. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Maar het NKFD doet meer. Ze ondersteunt en initieert projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. Meer informatie over het Nederlands KankerFonds voor Dieren vind je op www.nkfd.nl.