Honden sluiten strandseizoen af met The Big Walk

Op 14 april is strand Zandvoort het decor voor een unieke hondenwandeling ten gunste van Hulphond Nederland. In oktober 2018 vond de eerste editie van The Big Walk plaats. Ruim 200 honden en 500 wandelaars verschenen toen aan de start van de strandwandeling.

The Big Walk

Het strandseizoen voor honden wordt op zondag 14 april in stijl afgesloten met The Big Walk. Hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters nemen dan deel aan de tweede editie van deze unieke wandeling op het strand van Zandvoort. The Big Walk is hét moment om het strandseizoen voor honden kwispelend af te sluiten. Hulphond Nederland roept alle honden en hun baasjes op om mee te doen aan de 5 kilometer strandwandeling. Met hun deelname steunen zij de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven voor The Big Walk kan via de website.

Opbrengst voor het opleiden van hulphonden

De organisatiekosten van het wandelevenement worden gedragen door Royal Canin, Athlon en P5COM, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden. Particulieren, scholen en bedrijven kunnen The Big Walk extra ondersteunen met gesponsorde acties via het online platform Helphulphond.nl.

Big Moment of Fame

Met een donatie van 10 euro kunnen hond en baasje op 14 april deelnemen aan The Big Walk. Strandpaviljoen Tijn Akersloot is de start- en finishlocatie voor de wandeling. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, is de Big Moment of Fame waar deelnemers op de foto kunnen. Alle deelnemende honden ontvangen bij de finish een gesponsorde goodiebag. Het wandelevenement begint om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. The Big Walk wordt gesteund door alle betrokken ambassadeurs van Hulphond Nederland en kan rekenen op de aanwezigheid van de Zandvoortse burgemeester Niek Meijer.