Hond van het jaar verkiezing 2014

Net als in voorgaande jaren, belooft de Hond van het Jaar Show 2014 weer een prachtig hondenfestijn te worden. Niet verwonderlijk, want bezoekers zien de top van de Nederlandse honden voorbijkomen. Niet alleen qua schoonheid, maar zeker ook voor wat gezondheid en vitaliteit betreft. De show vindt plaats op zondag 11 januari 2015 in De Flint in Amersfoort.

Nederlands tintje

De Hond van het Jaar Show heeft altijd een extra Nederlands tintje. Behalve dat de eigenaren van de honden allemaal uit Nederland (moeten) komen, is dat ook het geval bij de keurmeesters. Niet alleen rasgroepen, ook de veteranen en de Nederlandse rassen worden gekeurd.

Hond van het Jaar Show

De Hond van het Jaar Show kent geen open inschrijving. Alle aanwezige honden zijn in 2014 op shows en/of Kampioenschapsclubmatches in Nederland gekwalificeerd en dat heeft geresulteerd in maar liefst 266 inschrijvingen.

Welzijn

Ook tijdens de Hond van het Jaar Show is het welzijn van honden van het grootste belang. De overdrijvingen die vroeger voorkwamen bij sommige rassen, zijn anno 2014 niet meer gewenst bij de keuringen van deze rassen. De huidige inzichten zowel vanuit de fokkerij als ook vanuit de ondersteuning door de veterinaire beroepsgroep maken het mogelijk om op een verantwoorde wijze hondententoonstellingen en keuringen te laten plaats vinden.

Je zult tijdens de keuringen op het podium zien dat de meest vitale honden zonder overdrijvingen de uiteindelijke winnaars zullen zijn. Gezondheid en welzijn zijn leidend in het beleid van organisator Raad van Beheer.

Tijdens het evenement zal ook het hondenwelzijnteam van de Raad van Beheer actief zijn. Dit team heeft als opdracht om er op toe te zien dat het hondenwelzijn op geen enkel moment in het gedrang komt.

In het kort

Datum: zondag 11 januari 2015
Locatie: 'De Flint', Coninckstraat 60, Amersfoort
Aanvang keuringen: 12.00 uur
Route naar de Flint
Parkeren: op het plein of in de parkeergarage
Entree: € 7,50