Hoe geef je op de juiste manier rauwvoer aan je hond of kat?

Rauwvoer geven aan je hond of kat? Daar is niets mis mee, maar het is wel belangrijk om dat op de juiste manier te doen en je bewust te zijn van de risico's die daarmee gepaard gaan.


Rauwe voeders bevatten van nature verschillende bacteriën. Voor gezonde dieren zijn deze bacteriën normaal gesproken niet ziekmakend. Voor mensen – vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand – kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden.

Feed Raw Right

Het is daarom belangrijk om op de juiste manier met rauwvoer om te gaan. Op de website feed-raw-right.eu vind je een aantal voorschriften die van belang zijn als je je huisdier rauwvoer geeft. Het lijken misschien open deuren, maar hygiëne is voor dit type voer enorm belangrijk. Je kunt de voorschriften ook als PDF downloaden en printen zodat je jezelf er aan blijft herinneren om hygiënisch met het rauwe voer om te gaan. 

Ook kan je het Feed Raw Right-logo tegenkomen in bijvoorbeeld de dierenspeciaalzaak of op verpakkingen van rauwvoer. Handig geheugensteuntje voor jou!